Az UBUNTU egy Debián alapú disztribúció ezen felesleges is lenne vitatkozni, vitázni. Minden kezdőnek ajánlható mindenféle munkára van valamilyen kiadás, szerver desktop, média.
Az igaz, hogy én konkrétan nem használom, csak Virtuálboxban volt fen párszor kíváncsiságból. Viszont rengeteg embernek telepítettem. Akik nem akartak a telepítéssel bajlódni, vagy Windows mellé kellet feltenni. És sokan át is álltak, és aki nem játszik PC-n azok már az Ubuntut használják a hétköznapokban is.

Ajánlva mindenkinek

Rendre ismerőseimnek, vagy akivel személyesen beszélek Linuxról, azoknak ajánlom kipróbálásra az UBUNTU-t. Nem lehet vele melléfogni optikai lemezről, USB eszközről, netről simán telepíthető. Többféle grafikus kinézettel,és többféle feladatra használható. Még Windows mellé is simán fel lehet telepíteni, magyar telepítővel rendelkezik így könnyedén kezdők sem tudják elrontani a telepítést. Ismeret és tapasztalat szerzés terén elsőrangú eszköz, kicsit betekinteni a Linux világába.

Támogatás és Extrák

Hihetetlen szintű támogatás áll a rendszer mögött, saját újság, blogok, fórumok, oldalak, és magyar nyelven is bármi elérhető. Sőt van még Ubuntu találkozó is csak keressetek rá a neten. Kifejezetten azoknak kedvez ez a fajta rendszer, akik az újdonságokat szeretik, mindenből a legújabb verziót tartalmazza. És rengeteg saját alkalmazást fejlesztenek rá