Miért ne, jöhetne az egyszerű válasz. De azért ez a válasz bonyolultabb, kellett egy stabil, gyors kis erőforrást igénylő rendszer. Ami persze ingyenes, nem kell semmilyen törvénytelen tevékenység a használatához, csak telepíteni és használ.

És nem telepíteni újra valamilyen hiba miatt, a hardverek cseréjét is meglepően jól tűri. A legrosszabb esetben is marad a terminál mód, amiből újra fel lehet éleszteni a grafikus rendszert. De nem kell megijedni átlagembernek ez elég ritka jelenség. Én azért rendszeresen feszegetem a határokat.

Elvárások

Használhatnák sok minden mást, de mégis mit? Olyat amihez speciális eszköz kell, lásd Apple termékek. A PC és laptop árak, ha nem egy Gaming cuccot rak valaki össze, akkor egész  elfogadhatóak. Operációs rendszerek, mik az elvárásaim? Legyen ingyenes, gyors stabil, megbízható, testre szabható, és jól támogatott. Nem a játék a fő profilom arra ott van bármelyik konzolgyártó terméke

Átlagos dolgok

Videó nézés, zene hallgatás, internetes böngészés. Mi sem egyszerűbb egy Linux-al. Minden benne van, telepítés után nem kell még egyéb programokat telepíteni. Videóhoz nem kell semmi más csak pl.: VLC. De használható más lejátszó is, rengeteg a választék

Amire én használom

Az főleg programozás, rajzolás, grafika. Az átlagos dolgok mellett. Mindez stabilitással és megbízhatósággal fűszerezve. Van olyan asztal PC-m amelyiken már 5 éve fut Debian, újra telepítés nélkül, persze ezt már egyre ritkábban használjuk, maga a vas elöregedése miatt.

Miért ne próbálnád ki te is?

Valóban miért nem próbáltad ki eddig? Ez a kérdés csak azoknak szól akik még nem próbálták ki valamelyik Linux kiadást. Mit veszíthetsz, mi az amitől tartani kell? Szerintem semmi, ma már biztonsággal lehet más operációs rendszerek mellé telepíteni bármelyik Linux-ot.

Előnyök:

  • gyorsaság
  • megbízhatóság
  • kis gépigény
  • kis erőforrás használat
  • testre szabhatóság
  • millió ingyenes program

Csak rajta vágj bele, nem fogsz csalódni!

linuxStyler